
jelovnik
Naša kulinarska priča koja će vas odvesti na putovanje. Pažljivo smo osmislili jelovnik kako bi mogli ponuditi raznolika jela za vaše nepce bez obzira što ste raspoloženi jesti. Ponosni smo na odabir samo najboljih sastojaka koje pripremamo s ljubavlju i pažnjom prema detaljima.



wine & deli
couvert
juhe
obrok salata
naša preporuka
losos i lignje
premium odresci
naši klasici
deserti
veganski kutak
pizze
salate
WINE & DELI konceptom komuniciramo konzumaciju jela posluženih u manjim količinama. Služe kao uvertira u sljedeći slijed, a savršeno se slažu s vinima iz naše Vinske karte.
ŠTUKA CROMESQUIS
Kroket punjen poširanim filetom štuke, hren, bechamel, majoneza od bučinih sjemenki
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Antunović “Sur Lie”, Erdut
PATKA & NARANČA
dimljena pačja prsa “Rougie”, sladoled od naranče I chilly-a,Platinum aceto balsamico, listić od
Cabernet Franc-a, perle od pšenice
Cabernet Franc-a, perle od pšenice
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Bolfan Primus 2015, Hraščin
CARPACCIO & DUXELLES
Juneći beefsteak, Duxelles od gljiva, pire od celera I misa, cips od tapioke, premium aceto
balsamico
balsamico
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Beujolais Frederic Berne “Granit Rose” 2020 , Francuska
JANJEĆA KOFTA
Janjetina, orašidi,kravlji sir polutvrdi, menta, Naan kruh, kajmak I chimichurri
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Belnaves Cabernet Sauvignon Coonawarra 2018 , Australija
“PICANHA” STEAK
Black Angus Irska, 100 g na trakice, francuski maslac sa infuzijom crnog fermentiranog češnjaka
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pomino Villa Petrognano, Toskana Italija
Cabernet Sauvignon Belnavese, Coonawarra Australija
Cabernet Sauvignon Belnavese, Coonawarra Australija
MASLAC I KRUH
maslac sa infuzijom miso paste i classic
CROMESQUIS OD KOZJEG SIRA
panirana kuglica sira, krastavac, perlice od bazge, krema od celera i miso pate
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Korak Sauvignon blanc 2021, Plešivica - Hrvatska
BUNDEVA & KESTEN
KATSU PILETINA
domaća marinirana piletina,tonkatsu umak i sezam,panko mrvice, julliene povrće I
dresing na bazi grčkog jogurta
dresing na bazi grčkog jogurta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Gavi di Gavi”Lugaraga” Pijemont - Italija
FILET MIGNON & CRESC TAJAT
Tjestenina homemade “Cresc Tajat”, bijela tartufata, Filet mignon 100g medium rare na trakice,
Veli Jože tvrdi sir-Mljekara Latus-Žminj
Opcija Crni ljetni tartuf
Veli Jože tvrdi sir-Mljekara Latus-Žminj
Opcija Crni ljetni tartuf
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Korak Pinot crni 2020 , Plešivica
Chardonnay Antunović “Sur Lie” 2017, Erdut
Chardonnay Antunović “Sur Lie” 2017, Erdut
FRENCH RACK “IBERICO”
Kare španjolske iberijske svinje “french rack” paniran u panko mrvicama, dijon senf, parmigiano
regiano,pire krumpir I mlade salatice kao prilog, limeta
regiano,pire krumpir I mlade salatice kao prilog, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Korak Kamenice 2021,Plešivica
Chardonnay Antunović “Sur Lie” , Erdut
Chardonnay Antunović “Sur Lie” , Erdut
RIBEYE IBERICO
Ribeye odrezak 150-180g španjolske iberijske svinje, Parisienne krumpir I francuski maslac sa
infuzijom fermentiranog crnog češnjaka, pečena crvena rog paprika
infuzijom fermentiranog crnog češnjaka, pečena crvena rog paprika
SHORT RIBS “HERITAGE ANGUS”
Kanada, slow cook 250 g - goveđa rebra, palenta od kukuruza kokičara “24h” priprema
aromatizirani plavi kupus, demiglace umak, ukiseljena challota
aromatizirani plavi kupus, demiglace umak, ukiseljena challota
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pomino Rosso Villa Petrognano, Toskana Italija
SALSICCIA
Konfitirana talijanska kobasica, svinjetina iz slobodnog uzgoja, prosušena 24h, palenta od
kukuruza kokičara, demiglace, aromatizirani ljubičasti kupus I ukiseljeni motar
kukuruza kokičara, demiglace, aromatizirani ljubičasti kupus I ukiseljeni motar
PREPORUČUJEMO UZ JELO
OMO Malvazija Milan Budinski, Istra
FILET ŠKOTSKOG LOSOSA “LOCH FYNE”
Filet lososa iz uzgoja “Loch Fyne”, Parisienne krumpir, umak na bazi kopra I limete, maslac, vino
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Korak 2021, Plešivica
Chardonnay Antunović “Sur Lie” 2017 , Erdut
Chardonnay Antunović “Sur Lie” 2017 , Erdut
LIGNJE ISPOD PEKE
Lignje punjene šunkom I polutvrdim kravljim sirom, šalša od San Marzano rajčice I maslina,
tostirani pinjoli, krumpir , prženi češnjak, pržena jalapeno papričica
tostirani pinjoli, krumpir , prženi češnjak, pržena jalapeno papričica
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay 2019, Antunović
Beaujolais, Frederic Berne 2020 - Francuska
Beaujolais, Frederic Berne 2020 - Francuska
LIGNJE SA ŽARA
Mediteranski krumpir ,limun, tršćanski umak, tartar
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Mihalj Graševina Mačovo brdo 2021, Kutjevo – Hrvatska
TELEĆI BEČKI ODREZAK
Teleći hrbat – ramsteak, pečen na maslacu,Panko mrvice, pire krumpir I mlade salatice, limun
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hugel 2020, Alsace – Francuska
ZAGREBAČKI ODREZAK
Teleći hrbat – ramsteak, Panko mrvice, punjen goudom I suhim vratom, pire krumpir I mlade
salatice, limun
salatice, limun
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hugel 2020, Alsace – Francuska
JUNEĆI OBRAZI
Slow cook u vlastitom umaku, pire od krumpira, grašak i I purple sun mrkva kao prilog, kavijar od
jabučnog octa, gorušica
jabučnog octa, gorušica
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Belnavese Cabernet Sauvignon 2018, Australija
PILETINA BY LIPOV HLAD
Panko mrvice, domaća piletina, pršut, dimljeni sir, krumpir pire i mlade salatice, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay “Sur Lie” Antunović, Erdut – Hrvatska
DONJOGRADSKA PLJESKAVICA
Punjena smjesom od feta sira, goude, pržene slanine, luka i ljutih papričica
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, mladi kajmak – meso by “Bođirković”
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, mladi kajmak – meso by “Bođirković”
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Grimbergen D.A
PILEĆI SAVIJUTAK U SLANINI
Domaća piletina punjena goudom , gratinirani krumpir na pačjoj masti, povrće iz wok-a
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Kamenice - Korak
CARBONNADE FLAMANDE “FLAMANSKI GULAŠ”
Junetina, Guiness Stout pivo, povrće, pire od krumpira
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Beaujolais Frederic Berne “Granit Rose” 2020, Francuska
PLATA ZA 2 OSOBE “Premium”
French rack španjolske iberico svinje 200 g ,janjeća kofta, beefsteak 100 g , ciganska pljeskavica
mala , panirani pileći savijutak punjen sirom i šunkom, mediteranski krumpir, sataraš
mala , panirani pileći savijutak punjen sirom i šunkom, mediteranski krumpir, sataraš
BASQUE CHEESECAKE “burnt”
Baskijska originalna torta od sira I mliječna čokolada
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Port 10y old Osborne, Portugal
Tokayi Aszu 5 Puttonyjos 2014, Mađarska
Tokayi Aszu 5 Puttonyjos 2014, Mađarska
TOFU TEMPURA NA SALATI
Dimljeni tofu na aromatiziranoj salati, due Vittorie ocat, vinaigrette
VEGANIZZA
Vegan mozzarella, masline kalamata, rukola, pelat, gljive i confit povrće u maslinovom ulju
SLAVONSKA
Pelat, gouda, gljive, kulenova seka, kobasica, slanina, luk, feferoni, kukuruz
LIPOV HLAD
Pelat, gouda, domaća kobasica, suhi vrat, suha pečenica, pečena paprika
MEXICANA
Povrtni ragu i chilly, domaća kobasica, gouda, fior di latte, feferoni
CAPRICCIOSA
Pelat, gouda, šunka, šampinjoni, origano craft
MORTADELLA & PISTACHIO
Giani Negrini Mortadella, komadići pistacija, burrata, mozzarella fior di latte, krema pistachio
ZUCCHINI
Piletina sa žara marinirana u curry umaku, feta sir, vrhnje, tikvica, maslina, cherry rajčica, limun
MORSKA
meso škampa, mozzarella fior di latte, lignje, šalša, maslinovo ulje, cherry rajčica, rukola
PROSCIUTTO & POMODORI
Vegan mozzarella, masline kalamata, rukola, pelat, gljive i confit povrće u maslinovom ulju
ŠOPSKA SALATA
100% feta sir, rajčica, paprika, krastavac, luk, mileram, mljevena paprika I feferon
PEČENA PAPRIKA
Rog crvena, domaći polutvrdi sir, vinaigrette
POVRĆE JE UGLAVNOM SA OPG- Domagoj Kuntić






Domaći ambijent, kvalitetna hrana i ljubazno osoblje glavni su razlozi zbog kojih je Lipov hlad mjesto u koje se uvijek rado vraćam. Živim u blizini, pa se ovdje osjećam kao kod kuće. Najdraže jelo svakako mi je punjena pljeskavica