
jelovnik
Naša kulinarska priča koja će vas odvesti na putovanje. Pažljivo smo osmislili jelovnik kako bi mogli ponuditi raznolika jela za vaše nepce bez obzira što ste raspoloženi jesti. Ponosni smo na odabir samo najboljih sastojaka koje pripremamo s ljubavlju i pažnjom prema detaljima.



wine & deli
couvert
juhe
obrok salata
naša preporuka
lignje i riba
naši klasici
deserti
veganski kutak
pizze
salate
summer menu
WINE & DELI konceptom komuniciramo konzumaciju jela posluženih u manjim količinama. Služe kao uvertira u sljedeći slijed, a savršeno se slažu s vinima iz naše Vinske karte.
SLADOLED OD AJVARA
hrskava slanina, burrata, čips od tapioke I maline, parfem od bosiljka
CARPACCIO DUXELLES
Carpaccio od Black Angus govedine punjen smjesom od šumskih gljiva, aceto balsamico
“odležan” I perlice od “due vittori” jabučnog octa
“odležan” I perlice od “due vittori” jabučnog octa
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pinot crni Sontacchi / Riesling Quartiz Hexamer, Njemačka
AJO BLANCO
hladna juha, bademi, kruh, grožđe, krastavac , jabuka, češnjak
FILE MIGNON & FOIE GRAS “Exclusive”
juneći filet mignon 80-100g, odrezak od gušćje jetre, demiglace I infuzija sušenih gljiva
pire od celera I misa
pire od celera I misa
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Amarone della Valpolicella Valpantena, Veneto – Italija
OX IN THE BOX
sporo pečeni goveđi rep u panko mrvicama, homemade Cayenne majo, ukiseljene rotkvice
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hexamer “Quartiz”, Nahe, Njemačka
JANJETINA U “JASTUČIĆU” OD TIJESTA
sporo pečena janjetina “grass fed” , tzatziki dip homemade
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Korak Sauvignon blanc, Plešivica - Hrvatska
MASLAC I KRUH
maslac sa infuzijom miso paste I classic
TIMBRO ISTRIANO MASLINOVO ULJE I KRUH
krase ga “postojnost I snaga”
CROMESQUIS OD KOZJEG SIRA
krastavac, perlice od bazge, krema od celera I miso pate
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Korak Sauvignon blanc, Plešivica - Hrvatska
TOSKANSKA JUHA
San marzano rajčica , buratta, krutoni
CHAMPIGNON
Šumske gljive, krutoni
KATSU PILETINA
domaća marinirana piletina,tonkatsu umak i sezam,panko mrvice, julliene povrće I
dresing na bazi grčkog jogurta
dresing na bazi grčkog jogurta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Gavi di Gavi”Lugaraga” Italy / Korak Sauvignon blanc
FRENCH RACK IBERICO SVINJE
French rack španjolske iberico svinje 200 g, umak od domaćih tikvica i mladi krumpir/
“KAMADO” grill
“KAMADO” grill
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Korak “ Sur Lie”, Plešivica - Hrvatska
Pinot crni Korak, Plešivica - Hrvatska
Pinot crni Korak, Plešivica - Hrvatska
TELEĆI BRISKET
“Slow cook”, u umaku od vina, pire od krumpira, povrće i purple sun mrkva , perlice od
“due vittorie” jabučnog octa, gorušica homemade
“due vittorie” jabučnog octa, gorušica homemade
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pomino Villa Petrognano, Toskana - Italija
YGAY Reserva Marques de Murrieta, Rioja - Španjolska
YGAY Reserva Marques de Murrieta, Rioja - Španjolska
BAVETTE STEAK “butchers cut” Irska
150 g ,forma ražnjića, kratko pečen, Chimichurri umak, mladi krumpir
Bavette steak dugački je tanki i uglavnom nemasni potrbušni mišić.
Legenda kaže kako su mesari često ostavljali bavette za sebe, jer se radi o posebno slasnom dijelu životinje
Bavette steak dugački je tanki i uglavnom nemasni potrbušni mišić.
Legenda kaže kako su mesari često ostavljali bavette za sebe, jer se radi o posebno slasnom dijelu životinje
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Zinfandel Seghesio 125 ani, Sonoma - USA
Plavac mali Miloš, Pelješac – Hrvatska
Plavac mali Miloš, Pelješac – Hrvatska
SALTIMBOCCA DI POLLO
Domaća piletina, pršut .kadulja i mladi špinat u umaku od Marsala vina
mladi krumpir, perlice od “due vittorie” jabučnog octa
mladi krumpir, perlice od “due vittorie” jabučnog octa
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hexamer Quartiz , Nahe - Njemačka
FILET LOSOSA
filet lososa,parisienne krumpir u umak od kopra I limuna
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Korak Sauvignon blanc - Plešivica
LIGNJE ISPOD PEKE
Lignje punjene kuhanom šunkom I polutvrdim kravljim sirom, šalša od San Marzano
rajčice I maslina, tostirani pinjoli, krumpir I batat, prženi češnjak
rajčice I maslina, tostirani pinjoli, krumpir I batat, prženi češnjak
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay, Antunović
Beaujolais, Frederic Berne Granit Rose - Francuska
Beaujolais, Frederic Berne Granit Rose - Francuska
LIGNJE SA ŽARA
krumpir I batat,limun, tršćanski umak, tartar
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Mihalj Graševina Mačovo brdo, Kutjevo – Hrvatska
LIGNJE FRIGANE
Prženi krumpirići, limuna, tartar
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Gut Hermannsberg Riesling Sekt Brut, Nahe – Njemačka
PETKOM - U ponudi svježa blitva I krumpir,
kao prilog uz lignje sa žara I lignje frigane
TELEĆI BEČKI ODREZAK
panko mrvice, krumpir pire I mlade salatice, dresing, limun
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Hugel Riesling , Alsace – Francuska
PILETINA “LIPOV HLAD”
Panko mrvice, domaća piletina, pršut, dimljeni sir, krumpir pire i mlade salatice, limun
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Korak, Plešivica – Hrvatska
PILETINA “RAVENNA”
Panko mrvice, domaća piletina, pršut, suhe šljive, gorgonzola I gouda, krumpir pire I mlade
salatice, limun
salatice, limun
DONJOGRADSKA PLJESKAVICA
Punjena smjesom od feta sira, goude, pržene slanine, luka i ljutih papričica
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, kajmak
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, kajmak
PILEĆI SAVIJUTAK U SLANINI
Domaća piletina punjena goudom i šunkom, mediteranski krumpir, povrće iz wok-a
PLATA ZA 2 OSOBE
French rack španjolske iberico svinje 200 g ,punjeni ćevap ,beefsteak 100 g , ciganska
pljeskavica mala (2), panirani pileći savijutak punjen sirom i šunkom, mediteranski
krumpir, povrće iz woka, umak od domaćih tikvica
pljeskavica mala (2), panirani pileći savijutak punjen sirom i šunkom, mediteranski
krumpir, povrće iz woka, umak od domaćih tikvica
PALAČINKA JE “OUT”
Palačinka punjena kremom od vaniliji I amareta, - Nutella ili Jagoda
Sladoled I prženi bademi.
Sladoled I prženi bademi.
TOFU TEMPURA NA SALATI
Dimljeni tofu na aromatiziranoj salati, due Vittorie ocat, vinaigrette
VEGANIZZA
Vegan mozzarella, masline kalamata, rukola, pelat, gljive i confit povrće u maslinovom ulju
SLAVONSKA
Pelat, mix gouda/mozzarella, gljive, kulenova seka, kobasica, slanina, luk, feferoni, kukuruz
LIPOV HLAD
Pelat, gouda, domaća kobasica, suhi vrat, suha pečenica, pečena paprika
MEXICANA
Povrtni ragu i chilly, domaća kobasica, gouda, fior di latte, feferoni
CAPRICCIOSA
Pelat, gouda, šunka, šampinjoni, origano
MARGHERITA
Mozzarella fior di latte, Grana Padano, pelat, maslinovo ulje, bosiljak
ZUCCHINI
Piletina sa žara marinirana u curry umaku, feta sir, vrhnje, tikvica, maslina, cherry rajčica, limun
MORSKA
Kozice, mozzarella fior di latte, lignje, šalša, maslinovo ulje, cherry rajčica, rukola
PROSCIUTTO & POMODORI
Mozzarella fior di latte, pršut, rukola, cherry rajčica, rukola, masline, Grana Padano
PROLJETNA SALATA
mix mladih lisnatih salata
ŠOPSKA SALATA
100% feta sir, rajčica, paprika, krastavac, luk, mileram, mljevena paprika I feferon
KRASTAVAC SALATA
kornišon krastavac , tzatziki dresing
POVRĆE JE UGLAVNOM SA OPG- Domagoj Kuntić
MENU 1
TOSKANSKA JUHA
San marzano rajčica , buratta, krutoni
JUNEĆI OBRAZI
“Slow cook”, u vlastitom umaku, pire od krumpira, domaći grašak I mrkva, kavijar od “due vittorie” I kruh
Sljubljeno s vinom:
Villa Petrognano – Pomino / Tuscany 0,1dcl
60 & Sangivovese,20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
60 & Sangivovese,20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Slatki zalogaj
MENU 2
CROMESQUIS OD KOZJEG SIRA
Okruglica od kozjeg sira panko mrvice, krastavac, krema od “purple sun” mrkve I perliceod bazge
SALTIMBOCCA DI POLLO
Domaća piletina, pršut .kadulja I mladi špinat u umaku od Marsala vinamladi krumpir
Sljubljeno s vinom:
Korak – Chardonany “Sur Lie” Plešivica 0,1dcl
Slatki zalogaj






Domaći ambijent, kvalitetna hrana i ljubazno osoblje glavni su razlozi zbog kojih je Lipov hlad mjesto u koje se uvijek rado vraćam. Živim u blizini, pa se ovdje osjećam kao kod kuće. Najdraže jelo svakako mi je punjena pljeskavica