jelovnik
Naša kulinarska priča koja će vas odvesti na putovanje. Pažljivo smo osmislili jelovnik kako bi mogli ponuditi raznolika jela za vaše nepce bez obzira što ste raspoloženi jesti. Ponosni smo na odabir samo najboljih sastojaka koje pripremamo s ljubavlju i pažnjom prema detaljima.
wine & deli
couvert
juhe
obrok salata
losos / lignje / riba
glavna jela
panirana jela
plate
pizze
deserti
dječji menu
salate
WINE & DELI konceptom komuniciramo konzumaciju jela posluženih u manjim količinama. Služe kao uvertira u sljedeći slijed, a savršeno se slažu s vinima iz naše Vinske karte.
Preporuke Vina by Sommelier/WSET3 Antonio Ristovic
VINO MJESECA OŽUJKA I TRAVNJA
Kopjar Graševina 2022, bregovita Hrvatska
JANJEĆA KOFTA
Janjetina, orašidi,kravlji sir polutvrdi, menta, Naan kruh, kajmak I chimichurri
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Cabernet Franc 2018 Legovina, Istra
OX IN THE BOX
1 kom ,Sporo pečeni goveđi rep, krema od komorača I homemade cayenne mayo
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Plavac mali Saint Hills Sv Roko
HOBOTNICA BAO BUN
Sous vide krak hobotnice u panko mrvicama, povrće, homemade Cayenne Mayo
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hexamer Quartiz, Njemačka – Nahe (polu slatko)
BEEFSTEAK TARTAR za 2 osobe
180 g, Recept kuće, gel od jabuke, selekcija maslaca na izbor(2 kom) : klasik, infuzija
fermentiranog crnog češnjaka, infuzija bijele tartufate, craft domaći kruh
fermentiranog crnog češnjaka, infuzija bijele tartufate, craft domaći kruh
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Beujolais Nouveau, Andre Vonnier 2023, Beaujolais Burgundija
Tomac Blanc de Noirs, pjenušavo vino, Plešivica
Tomac Blanc de Noirs, pjenušavo vino, Plešivica
MASLAC I KRUH
maslac klasični, maslac sa infuzijom fermentiranog češnjaka, maslac sa infuzijom miso paste
KOZJI SIR
panirana kuglica kozjeg mladog sira, krastavac, perlice od due vittorie octa, krema od celera
TOSKANSKA JUHA OD RAJČICE
povrće, San Marzano talijanska rajčica, krutoni, straciatella.
SALATA S HRSKAVOM PILETINOM
domaća marinirana piletina, kus-kus, čips od krumpira, tonkatsu umak i sezam,panko mrvice,
julliene povrće, dresing na bazi grčkog jogurta
julliene povrće, dresing na bazi grčkog jogurta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Florian Mollet, Francuska- Loire Valley
Graševina Kopjar, Bregovita Hrvatska
Graševina Kopjar, Bregovita Hrvatska
FILET LOSOSA
Filet 200g sa žara, U umaku od svježeg kopra, domaća tjestenina punjena sirom ricotta I
blanširanim baby špinatom (HOMEMADE TJESTENINA)
blanširanim baby špinatom (HOMEMADE TJESTENINA)
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Siber “Sur Lie”
Malvazija Anno Domini Benvenuti 2018
Malvazija Anno Domini Benvenuti 2018
PUNJENE LIGNJE
Lignje punjene šunkom I goudom, parisienne krumpir kao prilog
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Malvazija Anno Domini Benvenuti, Istra
Beaujolais Nouveau Andre Vonnier 2023, Francuska
Beaujolais Nouveau Andre Vonnier 2023, Francuska
LIGNJE SA ŽARA
Prženi krumpir ,limeta, tršćanski umak, tartar
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Florian Mollet Loire Valley
Canella Prosecco Valdobiadene DOCG
Canella Prosecco Valdobiadene DOCG
ORADA ILI BRANCIN
800g-1 kg / za 2 osobe, U škartocu, povrće I začinsko bilje, riblji umak I maslinovo ulje.
Priprema 45-50 min.
Priprema 45-50 min.
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Florian Mollet Loire Valley
Kopjar Graševina, Bregovita Hrvatska
Kopjar Graševina, Bregovita Hrvatska
JUNEĆI FILET MIGNON
krusta od papra,Filet mignon 200 g, kamado grill, pire od sporo pečenog poriluka, demiglace
mlada mrkva
mlada mrkva
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pomino Villa Petrognano, Toskana Italija “Super Tuscan”
Cabernet Franc Legovina, Istra
Cabernet Franc Legovina, Istra
RIBEYE IBERICO Kamado grill
Ribeye odrezak 220-250g španjolske iberijske svinje,Pečena crvena paprika punjena Romesco
humusom, Parisienne krumpir I francuski maslac sa infuzijom fermentiranog crnog češnjaka.
humusom, Parisienne krumpir I francuski maslac sa infuzijom fermentiranog crnog češnjaka.
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Movia Veliko Belo 2019 (Rebula, Pinot sivi, Sauvignon blanc)
Nipozzano Frescobaldi – Chianti Ruffina Riserva 2016
Nipozzano Frescobaldi – Chianti Ruffina Riserva 2016
TELEĆI BRISKET
Slow cook ,ragu od graška I mrkve, Yorkshire pudding, pire od krumpira, perlice od jabučnog
octa, gorušica ukiseljena homemade
octa, gorušica ukiseljena homemade
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Pomino Villa Petrognano, Toskana Italija “Super Tuscan”
Nipozzano Frescobaldi – Chianti Ruffina Riserva 2016
Nipozzano Frescobaldi – Chianti Ruffina Riserva 2016
DONJOGRADSKA PLJESKAVICA
Punjena smjesom od feta sira, goude, pržene slanine, luka i ljutih papričica
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, mladi kajmak
prženi krumpirići i prirodni panirani luk, mladi kajmak
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Grimbergen D.A
PILEĆI SAVIJUTAK U SLANINI
Domaća piletina punjena sirom , gratinirani krumpir na pačjoj masti, povrće iz wok-a
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Kamenice – Korak
Chardonnay Siber Sur Lie, Erdut
Chardonnay Siber Sur Lie, Erdut
TELEĆI ZAGREBAČKI ODREZAK
Teletina, Panko mrvice, punjen goudom I suhim vratom, pire krumpir I mlade salatice, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Siber Sur Lie, Erdut
TELEĆI BEČKI ODREZAK
Teletina, pečen na klarifiniranom maslacu,Panko mrvice, pire krumpir I mlade salatice, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Riesling Hugel 2021, Alsace – Francuska
Riesling Maxim Grunhaus., Mosel - Njemačka
Riesling Maxim Grunhaus., Mosel - Njemačka
PILETINA BY LIPOV HLAD
Panko mrvice, domaća piletina, pršut, dimljeni sir, krumpir pire i mlade salatice, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Siber Sur Lie, Erdut
Movia Veliko Belo(Rebula, Pinot sivi, Sauvignon blanc)
Movia Veliko Belo(Rebula, Pinot sivi, Sauvignon blanc)
RAVENNA ODREZAK
Panko mrvice, domaća piletina punjena, pršut, suhe šljive, gorgonzola I gouda, krumpir pire
I mlade salatice, limeta
I mlade salatice, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Chardonnay Siber Sur Lie, Erdut
FRENCH RACK IBERICO
Kotlet španjolske iberijske svinje “french rack”250g, paniran u panko mrvicama,začinjen Dijon
senfom I grana padanom,pire krumpir I mlade salatice kao prilog, limeta
senfom I grana padanom,pire krumpir I mlade salatice kao prilog, limeta
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Sauvignon blanc Korak Kamenice 2021,Plešivica
Malvazija Livio Benvenuti, Istra
Malvazija Livio Benvenuti, Istra
PLATA ZA 2 OSOBE “LIPOV HLAD”
Kotlet španjolske iberico svinje 250 g ,janjeća kofta sa grilla 2 kom,juneći beefsteak,
donjogradska pljeskavica punjena goudom, fetom I smjesom od luka I slanine, zapečena, pileći
savijutak-paniran I punjen sirom,sataraš, povrće sa žara I krumpir
donjogradska pljeskavica punjena goudom, fetom I smjesom od luka I slanine, zapečena, pileći
savijutak-paniran I punjen sirom,sataraš, povrće sa žara I krumpir
SLAVONSKA
Pelat, gouda, gljive, kulen trolist, kobasica, slanina, luk, feferoni, kukuruz
LIPOV HLAD
Pelat, gouda, domaća kobasica, suhi vrat, suha pečenica, pečena paprika
MEXICANA
Povrtni ragu i chilly, domaća kobasica, gouda, fior di latte, feferoni
CAPRICCIOSA
Pelat, gouda, šunka, šampinjoni, origano craft
MORTADELLA & PISTACHIO
Giani Negrini Mortadella, komadići pistacija, burrata, mozzarella fior di latte, krema pistachio
ZUCCHINI
Piletina sa žara marinirana u curry umaku, feta sir, vrhnje, tikvica, maslina, cherry rajčica, limun
MORSKA
Meso škampa, mozzarella fior di latte, lignje, šalša, maslinovo ulje, cherry rajčica, rukola
PROSCIUTTO & POMODORI
Mozzarella fior di latte, pršut, rukola, cherry rajčica, grana padano
VEGANIZZA
Vegan mozzarella, masline kalamata, rukola, pelat, gljive i confit povrće u maslinovom ulju
QUATRO FORMAGHI
Grana padno, dimljeni sir, gouda I mozzarella fior di latte, pelat
BASQUE CHEESECAKE “burnt”
Mascarpone, mliječna čokolada, vanilija
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Moscato Asti (pjenušavo slatko) 0.1 dcl
ČOKOLADNI LAVA CAKE I SLADOLED
PREPORUČUJEMO UZ JELO
Moscato Asti (pjenušavo slatko) 0.1 dcl
ŠTRUDLA S JABUKAMA I ORASIMA
štaub šećer I šlag
Chicken fingers
pommes I ketchup
Čevapćići 5 kom
pommes I ketchup
ŠOPSKA SALATA
100% feta sir, rajčica, paprika, krastavac, luk, mileram, mljevena paprika I feferon
PEČENA PAPRIKA
Rog crvena, vinaigrette
POVRĆE JE UGLAVNOM SA OPG- Domagoj Kuntić
Domaći ambijent, kvalitetna hrana i ljubazno osoblje glavni su razlozi zbog kojih je Lipov hlad mjesto u koje se uvijek rado vraćam. Živim u blizini, pa se ovdje osjećam kao kod kuće. Najdraže jelo svakako mi je punjena pljeskavica